Kada posedujete web sajt, jedno od najvažnijih pitanja koje se postavlja je kada je vreme za redizajn. Bez obzira da li se radi o blogu, online prodavnici, ili bilo kojoj drugoj vrsti web sajta, važno je da on uvek bude osvežen i moderan. U ovom članku ćemo razmotriti nekoliko znakova koji ukazuju da je vreme za redizajn vašeg web sajta.

Prvi znak da vam je potreban redizajn je kada vaš web sajt izgleda zastarelo. Ako je vaš web sajt dizajniran pre pet ili više godina, verojatno je vreme da ga osvežite. Moderan dizajn može privući više posetilaca, jer će izgledati privlačnije i profesionalnije. Osim toga, vaš web sajt će izgledati relevantnije i verodostojnije.

Drugi znak da vam je potreban redizajn je ako vaš web sajt nije responsivan. Danas, većina ljudi koristi mobilne uređaje za pretraživanje interneta, a ako vaš web sajt nije optimizovan za mobilne uređaje, može izgubiti veliku količinu poseta. Responsivni web dizajn osigurava da se vaš web sajt prilagođava veličini zaslona, bez obzira na uređaj koji koriste posetioci.

Treći znak da je vreme za redizajn je ako vaš web sajt nije funkcionalan. Ako se vaši posetioci bore da pronađu ono što traže, verojatno ćete izgubiti mnogo poseta. Jednostavnost korištenja i intuitivna navigacija su ključni elementi funkcionalnosti web sajta. Ako se posetioci ne mogu lako kretati kroz vaš web sajt ili pronaći ono što traže, morat ćete redizajnirati svoj web sajt da bi se poboljšala funkcionalnost.

Četvrti znak da je vreme za redizajn je ako vaš web sajt ne odražava vaš brend. Ako vaš web sajt ne odražava vaš brend, može doći do zabune posetilaca. Ako ste ažurirali svoju marku, ili imate nove proizvode ili usluge, vreme je da ažurirate i svoj web sajt kako bi se on bolje uklopio u vašu novu strategiju.

Konačno, peti znak da je vreme za redizajn je ako vaš web sajt nije optimizovan za pretraživače. Ako vaš web sajt ne koristi najnovije SEO (optimizacija za pretraživače) tehnike, vaša web stranica može pasti na dno pretrage ili biti teška za pronalaženje.