Postoji nekoliko uobičajenih Google Ads grešaka koje bi trebalo izbegavati kako bi se postigao uspeh u ovoj vrsti oglašavanja. Neke od tih grešaka uključuju:

 1. Nedovoljno testiranje oglasa – Testiranje oglasa je ključno za postizanje boljih performansi. Ne treba biti zadovoljan sa samo jednim oglasom. Testirajte različite verzije oglasa kako biste videli koji je najbolji.
 2. Loše ciljanje – Ciljanje publike može biti presudno za uspeh vaše Google Ads kampanje. Ako ne ciljate svoje oglase na pravu publiku, vaši oglasi neće biti uspešni. Razmislite o tome koje ključne reči, demografska grupa i lokacije su najrelevantniji za vaše oglase.
 3. Previše ključnih reči – Prekomerna upotreba ključnih reči u oglasima može uticati na kvalitet oglasa. Koristite samo ključne reči koje su relevantne za vaše oglase i ne pokušavajte da prevarite algoritam dodavanjem ključnih reči koje nisu relevantne.
 4. Nedovoljno praćenje konverzija – Praćenje konverzija može vam pomoći da shvatite koje oglase donose najbolje rezultate. Bez praćenja konverzija nećete moći da razumete koja kampanja, oglas ili ključna reč donosi najbolje rezultate.
 5. Previše ponavljanja oglasa – Previše ponavljanja oglasa može biti iritantno za korisnike i može dovesti do toga da vaši oglasi ne budu vidljivi. Pokušajte da imate različite verzije oglasa i rotirajte ih kako biste izbegli prekomerno ponavljanje.
 6. Nedovoljno upoznavanje sa platformom – Google Ads je kompleksna platforma, a ne upoznavanje sa svim njenim funkcijama i opcijama može biti štetno za vaše oglase. Obavezno se upoznajte sa svim alatkama i opcijama dostupnim u Google Ads kako biste bili sigurni da maksimalno iskorištavate ovu platformu.

Pogrešno korišćenje dodataka

Iskorišćavanje dodataka za oglase u Google Ads kampanjama je ključno za postizanje boljih performansi i poboljšanje vidljivosti vaših oglasa. Dodaci za oglase su funkcije koje se mogu dodati vašim oglasima kako bi se povećao njihov kvalitet i privukla pažnja korisnika.

Neiskorišćavanje dodataka za oglase može dovesti do manjih performansi vaših oglasa, jer će vaši oglasi izgledati manje privlačno i biti manje relevantni za korisnike.

Evo nekoliko dodataka za oglase koje biste trebali razmotriti:

 1. Sitelinkovi – Sitelinkovi su dodaci za oglase koji omogućavaju da se ispod glavnog oglasa prikažu linkovi ka drugim relevantnim stranicama na vašem sajtu. To može pomoći korisnicima da brže pronađu ono što traže i povećati verovatnoću da će kliknuti na vaš oglas.
 2. Dodatak poziva na akciju – Dodatak poziva na akciju omogućavaju dodavanje dugmeta ili poruke koja poziva korisnike da preduzmu neku radnju, poput poziva na telefon, preuzimanja aplikacije ili posete vašem prodajnom mestu.
 3. Lokacijska dodatak – Lokacijska dodatak su korisna za preduzeća koja imaju fizičku lokaciju. Ovim proširenjem možete prikazati lokaciju vaše firme na mapi, kao i radno vreme i druge korisne informacije.
 4. Dodatak za pozitivne ocene – Dodatak za pozitivne ocene omogućavaju vam da prikažete pozitivne recenzije vašeg poslovanja. To može povećati poverenje korisnika u vaš brend i pomoći im da donesu odluku o kupovini.
 5. Dodatak za snagu vašeg brenda – Dodatak za snagu vašeg brenda omogućavaju vam da prikažete logo vašeg brenda u oglasima. To može pomoći u stvaranju prepoznatljivosti vašeg brenda i povećanju privlačnosti vaših oglasa.

Korišćenje dodataka za oglase je jednostavan način za poboljšanje performansi vaših oglasa u Google Ads kampanjama. Potrebno je samo da pronađete one koji su najrelevantniji za vaš brend i ciljnu publiku, i da ih dodate u svoje oglase.

Ukratko, izbegavajte uobičajene greške kako biste postigli uspeh u Google Ads kampanji. Sve ovo zahteva strpljenje i puno testiranja kako bi se pronašle najbolje strategije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *