Prodaja preko društvenih mreža, posebno preko Instagrama, postaje sve popularnija među malim preduzetnicima i brendovima. Međutim, postavlja se pitanje: da li je internet prodavnica potrebna ako već prodajete preko Instagrama?

Instagram nudi jednostavan i direktan način da se pokaže svoj proizvod i usmeri kupce na vaš profil. Ako prodajete samo nekoliko proizvoda i ne planirate proširiti svoj asortiman, možda nećete trebati internet prodavnicu. Ali ako planirate proširiti svoju ponudu proizvoda i prodaju u budućnosti, internet prodavnica bi mogla biti korisna.

Internet prodavnica omogućava vam da imate svoj online prostor, gde možete prikazati svoju celokupnu ponudu proizvoda. Kupci mogu pregledati sve vaše proizvode, dodati ih u korpu za kupovinu, pa čak i završiti kupovinu bez napuštanja vašeg sajta. Takođe vam pruža više kontrole nad vašom prodajom, jer možete sami da upravljate svojim asortimanom, cenama, promotivnim aktivnostima i slično.

Internet prodavnica takođe omogućava veću fleksibilnost u pogledu plaćanja. Instagram nudi mogućnost plaćanja putem platforme, ali ne nudi različite načine plaćanja kao što su plaćanje karticom, plaćanje pouzećem i slično. Uz internet prodavnicu, možete ponuditi različite načine plaćanja, što će vam pomoći da privučete različite kupce.

Jedna od najvećih prednosti internet prodavnice je mogućnost povećanja vidljivosti vašeg brenda na internetu. Kupci mogu pronaći vašu prodavnicu preko pretraživača i drugih online kanala. Osim toga, možete integrisati vašu internet prodavnicu sa društvenim mrežama poput Instagrama, što će vam omogućiti da promovišete svoj brend i proizvode na više kanala.

Ukratko, prodaja preko Instagrama može biti sjajna opcija za male preduzetnike koji žele da prodaju nekoliko proizvoda i nemaju potrebu za složenijom funkcionalnošću. Međutim, za one koji planiraju da prodaju veći broj proizvoda ili žele veću fleksibilnost u prilagođavanju dizajna i funkcionalnosti, internet prodavnica bi bila bolja opcija. U svakom slučaju, važno je pažljivo razmisliti o svojim potrebama i doneti odluku.