Postoji nekoliko načina da kupci budu sigurni prilikom online kupovine. Ovde su neki od ključnih faktora koji utiču na sigurnost:

  1. SSL certifikat – SSL (Secure Socket Layer) sertifikat osigurava enkripciju podataka koje korisnik šalje preko web stranice. Ovo je ključan faktor u osiguravanju da podaci kupaca, kao što su lični podaci i brojevi kreditnih kartica, budu zaštićeni.
  2. Pouzdana platforma za online plaćanje – Sigurna online platforma za plaćanje je važna kako bi se osiguralo da se sva plaćanja odvijaju na siguran i pouzdan način. Kupci treba da provere da li online prodavnica koristi pouzdanu platformu za plaćanje i da li podržava zaštitu kupaca.
  3. Recenzije i ocene kupaca – Kupci treba da provere ocene i recenzije drugih kupaca pre nego što kupuju. To će im pomoći da saznaju više o kvalitetu proizvoda i usluga koje prodavnica pruža, kao i o njihovoj reputaciji.
  4. Sigurnost računa – Kupci treba da provere   da njihovi računi na prodavnici budu sigurni. To može uključivati ​​korištenje snažne lozinke i dvofaktornu autentifikaciju.
  5. Povratna politika – Kupci treba da provere politiku povrata prodavnice kako bi bili sigurni da će moći vratiti proizvod ako nisu zadovoljni.
  6. Posedovanje licenci i sertifikata – Kupci treba da provere da li prodavnica poseduje sve potrebne licence i sertifikate koji su potrebni za prodaju proizvoda ili usluga.

Kupci su relativno sigurni prilikom kupovine na internet prodavnici ako se pridržavaju nekoliko važnih sigurnosnih saveta i koriste pouzdane online prodavnice. Većina online prodavnica ima određene sigurnosne mere koje su usvojene kako bi se osigurala sigurnost kupaca.

Sve ove mere i faktori su važni kako bi se osigurala sigurnost kupaca prilikom online kupovine.