Unajmite nekoga.

Da, pristrasni smo, ali smo takođe iskreni. Stvaranje modernog, profesionalnog web sajta koji generiše potencijalne klijente i prodaju za vaše poslovanje je mnogo teže i dugotrajnije nego što većina ljudi shvata.

Ako su sredstva trenutno mala, a „uradi sam“ pristup kreiranju web stranice vaše kompanije je vaša jedina opcija, onda samo učinite najbolje što možete.

Međutim, ako  to možete priuštiti, unajmljivanje iskusnog web dizajnera/programera za izgradnju (ili redizajn) vaše web stranice uštedeće vam mnogo vremena, novca i glavobolje — a gotov proizvod će biti bolji nego što biste mogli da uradite sami .

To je isti razlog zbog kojeg rado plaćam zubare, knjigovovođe, automehaničare itd za njihovu stručnost. Obično mogu obaviti posao brže, bolje i jeftinije nego što bi  mi mogli sami.

Za i protiv: Unajmljivanje profesionalaca u odnosu na pristup uradi sam

Angažovanje profesionalaca ZA:

Nema potrebe da trošite sate, dane ili nedelje pokušavajući da naučite tehnologiju potrebnu za pravljenje i rad web sajta.
Dobićete modernu, profesionalnu web stranicu na koju ste ponosni… onu koja tačno predstavlja vašu kompaniju i vaš brend.

Posetioci će imati dobro iskustvo na svim uređajima — desktop, tablet i mobilni.
Oni vam mogu pomoći da upravljate vašom web lokacijom kada se pokrene.

Dakle, izostavljate kritične informacije sa svoje web lokacije jer pretpostavljate da svi već znaju ono što vi znate – a zaista ne znaju.
Oni mogu preporučiti ideje i pomoći vam da izbegnete zamke  kojih se verovatno ne biste ni setili.

PROTIV:

Biće potrebno ulaganje od nekoliko hiljada dinara (najverovatnije u rasponu od 12 do 20 hiljada dinara) da bi se kreirao novi sajt od nule ili redizajnirao postojeći sajt.

Ako ne razumete web tehnologiju, donekle ćete zavisiti od dizajnera/programera vašeg web sajta koji će upravljati vašom web lokacijom nakon njenog pokretanja.