Često čujemo užasne priče o ljudima koji gube imena domena ili dobijamo poziv od klijenta koji pita zašto ne mogu da pristupe svojoj web stranici… i ispostavilo se da je ime domena isteklo…

Kao vlasnik preduzeća verovatno ste uložili mnogo vremena i novca u svoju web lokaciju, štampanje poslovne robe kao što su olovke i vizit karte itd. i sve je to vezano za adresu vaše web stranice (ime vašeg domena). Vaši nalozi e-pošte često su takođe vezani za ime vašeg domena.

Možda ste brendirali svoje vozilo imenom vašeg preduzeća i detaljima o web lokaciji ili ste uložili u poslovni imenik da biste pomogli da organski podignete svoje Google rangiranje.

Sve se ovo vrti oko imena vašeg domena. Tražite da povećate saobraćaj na svojoj web lokaciji i jedina stvar koja povezuje sve ovo je vaša veb lokacija. Sada svi znamo da vam je potrebno ime domena da biste imali web lokaciju, ali njegovo održavanje je podjednako važno.

Imena domena ističu! Često ćete vi ili vaš programer kupiti vaše izabrano ime, ali ovo je samo za određeni period i treba ga redovno obnavljati. Mnogi nazivi domena se kupuju na 1,2, 3 ili 5 godina, ali da li znate datum isteka vašeg imena domena?

Ako propustite da obnovite ime svog domena, neko drugi može da ga kupi i izgubićete platformu za svoju web lokaciju (njegovu adresu), svoje naloge e-pošte za domen i sav merchandising koji ste napravili će biti ugašeni.

Vaš Google rang će nestati zajedno sa svim listama direktorijuma i to za sve pretraživače, ne samo za Google. Novi vlasnik će registrovati ime i može ga usmeriti na drugu web lokaciju.

Zato proverite datum isteka vašeg imena domena i uverite se da se to neće dogoditi vašem preduzeću!

U našem slučaju sami brinemo o vašem imenu domena, uvek omogućavamo automatsko obnavljanje na svim domenima. Na ovaj način se ne mogu napraviti greške. 

Saveti koje treba zapamtiti:

-Sačuvajte podatke za prijavu registratora domena 
-Proverite da li je omogućeno automatsko obnavljanje za ime domena.
-Proverite da li su vaši načini plaćanja ažurirani. 
-Registrujte svoj domen na duži rok ako je moguće, to pomaže vašem rangiranju i osigurava manje šanse da se dogode nezgode!