Internet prodavnica je web aplikacija koja omogućava posetiocima da traže, pronađu, naruče i plate kupljene proizvode i usluge.

Može predstavljati malu lokalnu prodavnicu, velikog trgovca na malo, prodavnicu e-trgovine ili pojedinca ili preduzeće koje prodaje proizvode preko web aplikacije treće strane, kao što je eBai.

Koje funkcije obavlja onlajn prodavnica?

Internet prodavnice obično olakšavaju svojim korisnicima da kupuju i vrše plaćanja. Posetioci mogu da pristupe informacijama u vezi sa opisom kompanije, različitim tipovima proizvoda i njihovim opisima, smernicama prodavnice i kontakt informacijama.

Obično ima korpu za kupovinu koja omogućava kupcima da izaberu i privremeno skladište proizvode koje žele da kupe.

Obrada plaćanja je ovde sistem koji omogućava korisniku da odabere koji način plaćanja želi da koristi, prikupi svoje informacije o plaćanju (npr. broj kreditne ili debitne kartice) i obradi ili snimi informacije o plaćanju.

Ispunjenje naloga je proces zatvaranja naloga. To uključuje odabir kupčevih artikala, isporuku artikala(a) i održavanje informacija o praćenju isporuke.

izrada internet prodavnice

Lako upravljanje sadržajem

Možete odabrati bilo koji CMS iz različitih dostupnih opcija. Neki od njih su WordPress, Drupal, Joomla i mnogi drugi.

CMS vam može pomoći da objavljujete i upravljate sadržajem na vebu, uključujući indeksiranje vašeg sadržaja, unošenje izmena u njega, formatiranje pomoću vizuelnih uređivača i još mnogo toga.

Ali ako vam je potreban jedinstven dizajn za vaš  sajt, web programeru i dalje neće trebati ništa više od HTML-a i CSS-a.

Nije vam potreban IT stručnjak da biste napravili jednostavnu web stranicu na jednoj stranici na CMS-u. Takav sajt je moguće napraviti za dan-dva. Međutim, veće web lokacije mogu zahtevati više vremena i truda.

izrada internet prodavnice