Kada se radi o korištenju WordPress platforme za izradu web stranica i blogova, postoji važna razlika između stranica i postova. Oba su elementi koje možete dodati na vašu web stranicu, ali se koriste na različite načine i imaju različite karakteristike.

Stranice u WordPressu su statične stranice koje su namenjene stalnom prikazu na vašem web sajtu. Obično se koriste za osnovne informacije o vašoj firmi ili organizaciji, kao što su kontaktne informacije, uslovi korištenja ili politike privatnosti. Stranice su najčešće navedene u navigacionom izborniku vaše web stranice i mogu biti hijerarhijski organizovane u odnosu jedna na drugu, što olakšava navigaciju korisnicima.

S druge strane, postovi u WordPressu su dinamični sadržaji koji se objavljuju na vašem blogu. Oni se obično koriste za deljenje najnovijih vesti, informacija i sadržaja s vašom publikom. Postovi su organizovani po kategorijama i oznakama, što olakšava korisnicima pretraživanje sadržaja.

Važno je napomenuti da postovi imaju vremensku komponentu, što znači da su oni organizovani po datumu objave. Oni se obično prikazuju na početnoj stranici vašeg bloga u obrnutom kronološkom poretku, od najnovijih prema starijim. To znači da novi postovi automatski premeštaju starije postove na niže pozicije na vašem blogu.

Druga važna razlika između stranica i postova u WordPressu je u tome kako se oni obrađuju i prikazuju na  pretraživačima poput Googla. Stranice se obično prikazuju u vrhu rezultata pretraživanja za određene ključne reči, jer su statični sadržaji koji su često povezani s osnovnim informacijama o vašoj firmi ili organizaciji. Postovi su obično rangirani niže na pretraživačima jer se radi o dinamičkom sadržaju koji je u stalnom prometu.

Zaključak, razlika između stranica i postova u WordPressu leži u njihovoj svrsi i nameni. Stranice su statični sadržaji koji se koriste za osnovne informacije o vašoj firmi ili organizaciji, dok su postovi dinamični sadržaji koji se koriste za deljenje najnovijih vesti i informacija s publikom. Oboje su važni elementi vaše web sajta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *