Cena odrzavanja sajta

Kada se vaša web lokacija pokrene, vaš posao nije završen.

Baš kao kod kupovine kuće, moraćete da uložite vreme, trud i novac da biste je održavali.

Na primer, imaćete godišnje naknade za hostovanje i održavanje i eventualno godišnje naknade za licenciranje za premium dodatke i usluge.

Verovatno ćete ubacivati nove slike da nadogradite i proširite svoju web lokaciju.

Možete angažovati zaposlene, ukoliko imaju znanje za to, da vam pomognu u kreiranju novog prilagođenog web sadržaja ili video zapisa kako biste poboljšali svoje marketinške napore.

Vašoj web lokaciji je takođe potrebno stalno tehničko održavanje da bi se instalirale ispravke i bezbednosne zakrpe na osnovne datoteke WordPress-a i WordPress dodatke kako bi zaštitili svoj sajt od toga i zavisi cena odrzavanja sajta. Da, čak i web stranice malih preduzeća su mete hakera.

Ako ste u mogućnosti da sami izvodite ova ažuriranja, odlično. U tom slucaju cena odrzavanja sajta ce biti nula. Ali ponekad rutinska ažuriranja pokvare vaš sajt, tako da morate da znate šta da radite ako/kada se to dogodi. Da li ste spremni da se nosite sa sledećim greškama...

cena odrzavanja sajta cena odrzavanja sajta

Održavanje web-sajta je proces održavanja web-sajta ažurnog i neometanog rada, kao i optimalnog rada.
Održavanje web stranice uključuje zadatke kao što su osiguranje da sve veze na vašoj web lokaciji rade, redovno ažuriranje sadržaja i popravljanje svih neispravnih veza. Takođe uključuje opštije zadatke održavanja, kao što je redovno pravljenje rezervnih kopija vaše web lokacije i praćenje učinka vaše web lokacije i opte dolazimo do istoga zakljucka da cena odrzavanja sajta zavisi od mnogo faktora.

.

Prosečni troškovi usluga održavanja weba

Prosečna cena odrzavanja sajta može da se kreće od 30 do 200 eur mesečno. Međutim, stvarni trošak će zavisiti od veličine i složenosti vaše web stranice, kao i od broja stranica koje treba redovno ažurirati.

Iako tehnički možete sami da se bavite održavanjem sajta, često je najbolje unajmiti web programera da to uradi umesto vas.
To je zato što održavanje weba može biti dugotrajno i tehničko, a lako je napraviti greške koje bi vas na kraju mogle koštati dosta novca.